1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. В софийското село Петърч се проведе кулинарен фестивал, посветен на зелето

В софийското село Петърч се проведе кулинарен фестивал, посветен на зелето

Домакините почерпиха гостите си с оригинални ястия

За ден софийското село Петърч се превърна в истинска столица на зелето. За втора поредна година в селото се проведе кулинарен фестивал, посветен на вкусния зимен зеленчук, разказаха организаторите от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите (А.Р.И.З - 7), пише inews.bg.

Както гласи обичая домакините се бяха подготвили и почерпиха гостите си с оригинални ястия. Организирани бяха кулинарни конкурси, отличени бяха и най-сръчните и бързите при нарязване на салата от зеле, както и най-голямата зелка, родила се в градините на Петърч.

Сред наградените се оказа пица със зеле, приготвена от местната пицария. Най-голямата зелка пък е отгледана от Ангел Григоров. В конкурса за бързо рязане на салата се включиха само жени и "голямата резачка" се оказа Силвия Ангелова.

Освен традиционните занимания, свързани със зелето и зимния сезон, по време на фестивала в Петърч младежи от танцови състави и детски оркестри се надиграваха и надсвирваха, а в шатрата на "Пъстра трапеза" се проведе и конкурс за детска рисунка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.