За изработването му са използвани 10 000 яйца
Един тон шоколад, 10 000 яйца, 1000 литра мляко и сметана, 400 кг свежи червени плодове и 250 кг захар отидоха за изработването на гигантски сладкиш във формата на дънер, какъвто по традиция правят за Коледа в някои католически страни.
"Дънерът" с дължина близо 540 метра, бе направен в Евиан, източна Франция, по проект на учениците от хотелската школа "Савоа-Леман" с помощта на местни сладкари, замразен и изложен в бившите минерални бани на Евиан.
Въпреки студа пред стъклените витрини стотици зяпачи се облизваха лакомо пред огромния сладкиш.
За направата му отидоха няколко седмици, предава АФП, а за подготовката на рецептата учениците са се трудили близо осем месеца. Коледният дънер бе нарязан на хиляди парчета и продаден в полза на асоциацията "Всеки със своя Еверест", която помага на деца болни от рак. Целта – да се съберат 15 000 евро – бе далеч надмината, обявиха с гордост от казиното на Евиан – инициатор на проекта.