1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Юбилеен фестивал на цъфтящите вишни се провежда във Вашингтон

Юбилеен фестивал на цъфтящите вишни се провежда във Вашингтон

Снимка:

Столицата на САЩ планира да засади още 1000 дръвчета през следващите години

Вишните цъфтят в розово в столицата на САЩ Вашингтон вече сто години. Юбилейният фестивал на цъфтящите в нежно розово плодни дръвчета започна вчера. Точно преди 100 години - през 1912-та японската столица Токио дари на града  3 хиляди вишневи фиданки - символ и залог за приятелство между двата народа.

В чест на юбилея столицата на САЩ планира да засади още 1000 дръвчета през следващите години. Програмата на юбилейното издание на фестивала предвижда състезание с хвърчила, музикален парад, концерти, велосипедни разходки, круизи по река Потомак, фотоизложби и конкурси и дори симпозиум за японското влияние върху американските приложни изкуства.

Целият град обещава да се оцвети в розово, а това реално вече се е случило заради затоплянето, което разтвори цветните пъпки по-рано от обичайното. Това обаче не е достатъчно - най-малко стотина ресторанта в града предлагат в рамките на фестивала "парти с розови вратовръзки" и пролетно меню. Розови цветчета се кичат върху сувенири, реклами, витрини, картички, дипляни, панели на мобилни телефони и какво ли още не.

Юбилейните празненства ще продължат необичайно дълго - до 27 април, вместо стандартните три седмици.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.