1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. За четвърти път с. Козаревец бе домакин на Празник на кокошата чорба

За четвърти път с. Козаревец бе домакин на Празник на кокошата чорба

Празникът е с конкурсен характер

Майстори на кокошата чорба от различни краища на страната се събраха в лясковското с. Козаревец за да покажат кулинарни умения. Денят на кокошата чорба бе проведен като част от Седмицата на местното кулинарно разнообразие, която тече от 19 и ще продължи до 26 септември в община Лясковец.

За четвърти път село Козаревец бе домакин на Празник на кокошата чорба, който показва, че не е важно дали кокошката, или яйцето е първо – важното е да ги има, за да се приготви традиционния деликатес. Вкусове и аромати изпълниха въздуха още от ранни зори. За да има приемственост дори и най-ревнивите майстори споделиха тайната на вкусната чорба.

Празникът е с конкурсен характер, като едно от основните изисквания бе чорбата да е сварена на място. Автентичният вкус на местните майстори оценява жури с председател телевизионният готвач Иван Звездев. В подбора на най-успешната чорба му помагаха местни бизнесмени. "Щом чорбата е кокоша, няма как да е лоша", каза Звездев, и призна, че с удоволствие би заимствал някои от рецептите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.