1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. За трета поредна година местността Узана над Габрово събира привърженици на "зелената" идея

За трета поредна година местността Узана над Габрово събира привърженици на "зелената" идея

Екологичната интелигентност е темата на тазгодишното издание на УзанаПолянаФест

За трета поредна година местността Узана над Габрово събира привърженици на "зелената" идея. Традиционно УзанаПолянаФест представя множество екологични инициативи на организации и фирми, които работят в сферата на устойчивото развитие и управлението на околната среда.

Екологичната интелигентност е темата на тазгодишното издание на фестивала, чийто организатори се стремят да стимулират разумно отношение към ресурсите на страната. Фестивалът, който набира все повече популярност, ще събере на едно място биопроизводители, представители на бизнеса, творци и съмишленици, които ще споделят идеите и опита си в общуването с природата и здравословния начин на живот.

Екоакадемия, технопарк, артателиета, пазар на домашни храни и биокозметика, ревю на дрехи, изработени от отпадъци, дегустации и игри - са само част от предложенията и инициативите, които ще продължат до неделя.

За децата, гости на фестивала, е отделено специално място и внимание, както и за всички, които се интересуват от въпросите за здравословния начин на живот. Продължение на преживяванията от деня са вечерните концерти.

Достъпът до фестивалните инициативи е безплатен.

Повече информация за проявата вижте в рубрика Прояви на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.