1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. За трета поредна година в София ще се проведе базарът “Моята Еко Коледа”

За трета поредна година в София ще се проведе базарът “Моята Еко Коледа”

Снимка:

Инициативата ще се състои на 13, 14 и 15 декември в мол City Center

На 13, 14 и 15 декември в мол City Center Sofia на бул. “Арсеналски” 2 в София за трета поредна година ще се проведе коледният базар “Моята Еко Коледа”, организиран от сдружение “Устойчиво Общество” и Хранкооп – София.

В края на всяка година идва момент, който не случайно наричаме “голямото коледно пазаруване”. Това е времето, когато купуваме прекомерни количества подаръци, вещи за дома и домакинството, храни и какво ли още не.

Сдружение “Устойчиво Общество”, съвместно с Хранкооп, предлага алтернативен базар под името “Моята Еко Коледа”, която включва работилници, изложение и фермерски пазар. Инициативата ще се проведе за трета поредна година, този път последователно в София и Пловдив, и ще даде възможност за среща между потребители, производители и създатели на екологични продукти и творения, като по този начин стимулира по-отговорно потребление, по-малък екологичен отпечатък и не на последно място – стимул за тези, които работят в тази насока, да продължат напред.

И тази година събитието ще предложи богат избор от ръчно изработени украси и подаръци от естествени и рециклирани материали, екологични детски дрехи и аксесоари, както и пазар с дегустации на еко и биохрани от местни производители. Няма да липсват и работилници за изработка на сладкиши, изящни бижута или оригинални предмети за бита и за празника.

“Моята Еко Коледа” е събитие за всички, които харесват различното и индивидуалното, за тези, които предпочитат да не купуват масови индустриално произведени подаръци. Това е базар за тези, които на Коледа искат да поднесат не просто подарък, а лично послание към близките хора, както и да имат на трапезата си храна, отгледана с отговорност към хората и към природата.

Програмата на базара в София ще включва:

– Базар на ръчно изработени украси и подаръци от естествени и рециклирани материали;

– Еко и био пазар на храни и напитки, с демонстрации и дегустации – фермерският пазар Римска стена ще се пренесе на “Моята Еко Коледа” за тези три дни;

– Разнообразни работилници за изработка на бижута, сувенири, подаръци и вкусни изкушения;

– Изяви на артисти в областта на танцовото и музикалното изкуство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.