1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. За втора поредна година в с. Кошарица се проведе Празник на домашната наденица

За втора поредна година в с. Кошарица се проведе Празник на домашната наденица

Община Несебър направи поредната стъпка в създаването на кулинарна карта в региона

За втора поредна година в с. Кошарица – Община Несебър, се проведе Празник на домашната наденица. Още от сутринта на 14-ти януари, центърът на селото се напълни с хора, от всички населени места в общината, съобащва Gramofona.com.

Някои дошли, за да опитат от местните деликатеси, а други, за да приготвят най-вкусната домашна наденица. Както миналата, така и тази година, за най-добрите майстори, имаше и награди. И за да се почувстват всички като на истински празник, самодейните състави на селото танцуваха и пяха пред насъбралото се множество, а след това забавата продължи с много народни хора, вкусна домашно приготвена наденица и чаша червено вино. Кметът на община Несебър Николай Димитров поздрави присъстващите с празника и им пожела много здраве и повече поводи за веселба.

Със създаването на Празника на домашната наденица в Кошарица миналата година, община Несебър направи поредната стъпка в създаването на кулинарна карта в региона. В условията на изключително предлагане на туристически дестинации и услуги, морската община прибавя колорита на местната кухня към познавателния и културен туризъм в региона, за да се пребори с конкуренцията. В тази връзка на територията на община Несебър, вече са се провели Празник на хляба и Празник на младото вино. Идеята на тези мероприятия е да бъдат последвани успешни световни модели за правене на туризъм, каквито развиват европейски държави като Италия, Испания, Франция и др.

Кулинарните празници са и интересен и забавен начин, чрез който туристите могат да се докоснат до живота на местните хора и занаятите, които се развиват в региона. Чрез такива събития община Несебър цели да подпомогне икономиката на съставните й селища. От една страна ще бъдат стимулирани дребните местни производители, а от друга ресторантьорите - те ще имат възможност да се запознаят със стари кулинарни рецепти, които могат да създадат цялостен облик на заведенията им.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.