1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. 10-то издание на Фестивала „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще бъде на 5 септември

10-то издание на Фестивала „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще бъде на 5 септември

С дъх на малини

Заради Празника на Съединението десетото издание на Фестивала „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще бъде на 5 септември, вторник. Отбележете си го в календара!

Този път фестивалът ще е с дъх на малини! Младият производител на малини Александър Нанов ще ни покаже няколко интересни малинови рецепти. Преди да се насочи към малините, Сашо е бил няколко години барман на Санторини. И със сигурност ще ви изненада с интересната рецепта за малиново мохито, при това безалкохолно. Ще има и други малинови коктейли, малиново желе, малини с кисело мляко от кравефермата в Нефела. И само да припомним:  малините на Сашо са в прехов към био. И за разкош: ще има и пресни боровинки!

Очакваме ви на Шатрата за демонстрации в началото на пазара за дегустации на два пъти през деня: между 12 и 14 часа и между 17 и  18 часа.

И на това издание на фестивала отново ще има богато разнообразие на автентични фермерски и занаятчийски храни, представени лично от техните  производители – малки семейни ферми от страната.

Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите. Производството на мнозина от тях бе подкрепено от проекта „За Балкана и хората“, изпълняван с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Организатор на Фестивала е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА. Фермерският фестивал се организира в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“, който БИОСЕЛЕНА изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец” на Столична община.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.