1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. 20 години от учредяването на Съюза на птицевъдите в България

20 години от учредяването на Съюза на птицевъдите в България

Той представлява птицевъдите и птицепреработвателите пред държавните органи и обществените организации в страната и в чужбина

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров ще участва в тържественото честване на 20 години от учредяването на Съюза на птицевъдите в България. Събитието е днес от 11:00 часа в хотел „Шератон", гр. София.

Съюзът на птицевъдите в България е учреден на 27 ноември 1991 г. като професионална организация на производителите и преработвателите на птицевъдна продукция, юридическо лице с нестопанска цел в частна полза.

Главна уставна цел и практическа задача на съюза е защитата на икономическите интереси на членовете и съдействие за внедряване на научнотехническите постижения в практиката. Съюзът представлява птицевъдите и птицепреработвателите пред държавните органи и обществените организации в страната и в чужбина.

Съюзът на птицевъдите в България е колективен член на Българска стопанска камара, на Българска земеделска камара, на Българска асоциация хранителна и питейна индустрия, а също и на Постоянния консултативен съвет на аграрните професионални организации в България.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.