1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. 20 години Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци в България

20 години Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци в България

АГРО ТВ получи грамота за популяризиране на сектора

20 години от основаването си отбеляза Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България. На празника присъстваха собственици на водещи преработвателни предприятия, партньори от чужбина, представители на държавната администрация, на фирми, осигуряващи машини, апарати и материали за бранша.

„Двадесетата годишнина е прекрасен празник за Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци, чиито членове в нелеки времена заедно отстояваха принципи и доказваха, че са издръжливи и силни. Но най-важното, което искаме занапред, е организацията да продължи да съществува и да излезе с обща марка, която потребителите да припознаят като своя“, подчерта Антоанета Божинова,изп.-директор на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци.

Специална грамота получи медийният партньор на браншовата организация – АГРО ТВ. „Това е изключително висока чест за нашата медия. Честит празник на вашата организация, честит празник и на вашите партньори. Това е празник и за нас като единствена специализирана телевизия. Вие сте гордост за българската икономика. Пожелавам ви много нови успехи, много нови продукти, нови инвестиции“, заяви изп. директор на АГРО ТВ Светла Гърбешкова.

„Трябва да се наблегне повече на обвързаната подкрепа, да се насочат средства към определени плодове и зеленчуци, от които преработвателната индустрия има нужда“, каза председателят на СППЗ Стойчо Кировски в отговор на обещанието на зам.-министъра на МЗХГ Чавдар Маринов, че новата ОСП ще дойде с нови предложения за подпомагане на бранша.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.