1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. 20 милиона лева получават животновъдите по линия на помощта de minimis

20 милиона лева получават животновъдите по линия на помощта de minimis

Основно изискване е кандидатите да нямат задължения към фонд "Земеделие"

Животновъдите, които отглеждат крави, биволици, овце-майки и кози-майки, могат да подават заявления за кандидатстване от 27 юни /понеделник/ до 15 юли 2011 г. във всички областни дирекции на фонд „Земеделие”. Управителният съвет на фонда одобри финансов ресурс до 20 млн. лева за изхранване на животните по линия на помощта de minimis. Финансовото подпомагане се предоставя на физически лица, еднолични търговци и юридически лица, които са регистрирани по реда на наредбата за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители за 2011 г. Основно изискване е кандидатите да нямат задължения към фонда.

Общата стойност на помощта, която може да получи един животновъд, не трябва да надхвърля левовата равностойност на 7 500 евро за период от трите последни данъчни години (2009 – 2011).

След като приключи приемът на документи и информацията от подадените заявления бъде обобщена, ДФ „Земеделие” ще направи предложение пред УС на фонда за определяне размера на държавната помощ по видове животни в рамките на утвърдения бюджет.

Срокът за договаряне на средствата е от 25 юли 2011 г. до 4 август 2011 г., а крайната дата за изплащане на средствата е до 12 август 2011 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.