1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Академия за фермери ще се проведе отново в Сливен

Академия за фермери ще се проведе отново в Сливен

Фокусът във второто издание ще бъде насочен върху оптимално хранене и управление на млечни телета и юници

Академия за фермери ще се проведе отново в Сливен в периода 23-24 януари 2017г. Целта- повишаване на професионалните компетенции и умения на животновъдите. Основен акцент този път ще бъде оптималното хранене и управление на млечните телета и юници. Вниманието на тазгодишното издание ще бъде насочено към една от най-важните части в развитието на фермите и подобряването на тяхната конкурентоспособност.

През годините на развитие на животновъдството,  храненето и грижите за млечните телета са били третирани като второстепенни по важност. Днес обаче, практиката и научните изследвания в говедовъдството доказаха, че правилното възпроизводство и обновяване на стадата зависи главно от правилно подбраните програми за хранене и хигиенните грижи за подрастващите животни. Именно затова у новородените телета трябва да се стимулира най-големия генетичен потенциал за производството на мляко - следователно, грижата, която се дава за повишаването на този потенциал, трябва да е изключително точно прецизирана.

Прилагането на програма за балансирано хранене и оптимално управление на стадото е един от водещите фактори, който да доведе до включване на младите телета в рамките на доилните стада при възраст от 24 месеца. Пред фермерите стои и важния въпрос за справяне със смъртността и болестите при младите телета, както и осигуряване на качествени ремонтни животни за гарантиране обема на стадата, което ще бъде също във фокуса на обучителните занятия в “Академия за фермери” 2017.

Стопаните, които ще се включат в Академията за фермери ще могат да получат знания и ценен опит от един от големите експерти в Германия за храненето и управлението на ферми с млади говеда - Д-р Ханс-Юрген Кунц.

Първото издание на академията се проведе през месец април 2016. Организаторите коментират, че то е било изключително успешно. Това положи основите на една специално разработена програма специално разработена програма, в която знанието и уменията могат да бъдат директно приложени във фермите у нас, допълниха още те.

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.