1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Акцент в българското участие на „Зелена седмица” е биоземеделието

Акцент в българското участие на „Зелена седмица” е биоземеделието

Снимка:

Министър Греков даде пресконференция в Берлин

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков даде пресконференция на „Зелена седмица” в Берлин по повод участието на България с щанд на традиционното международно изложение. Акцент в българското участие е биоземеделието. „И тази година страната ни се представя с биопродукти. В България имаме чудесни възможности за отглеждане на биологично чисти продукти”, подчерта министърът. Той допълни, че в страната ни има развитие на биологичното производство. На пресконференцията беше представена презентация за биопроизводството в България.

Според данни на МЗХ биопроизводителите в България се увеличават, както и площите с такива насаждения. Министър Греков посочи, че през новия програмен период за България ще има повече средства за стимулиране на биопроизводството.

На пресконференцията присъстваха посланикът на България в Германия Н. Пр. Ради Найденов, немският съветник на министър проф. Димитър Греков г-н Хинрих Майер-Жарболе и заместник-министрите на земеделието и храните Бюрхан Абазов и д-р инж. Валентина Маринова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.