1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Акценти в програмата на АГРОТВ в съботния ден

Акценти в програмата на АГРОТВ в съботния ден

Премиера на предаването Те победиха

Производители от Великотърновско сигнализират, че 2018-та е една от най-лошите стопански години за реколтата от грозде от десетилетия. Заради дъждовете се очаква нисък добив и лошо качество на продукцията. Още по темата гледайте в съботния ден по АГРО ТВ.

„Отпускарският период не важи за чумата. Тя си действа. Колкото до кризисния щаб към БАБХ – интересно дали всички от него плажуват? Телена мрежа, дезинфекция, контрол за внос на свинско, ще има групов лов на диви свине, няма да има, забранено е брането на трюфели, не е забранено. Малко паника, малко наистина сериозни превантивни мерки – така разсъждава Валентина Спасова в своя Коментар по темата.

Акцентите в Обзора са: животновъди обсъдиха модулираната ставка в схемите за обвързана подкрепа; занижен е контролът в биологичното производство и още - силен интерес към отглеждане на памук у нас.

В предаването Те победиха в 13:30 часа ще ви срещнем с двама животновъди, заложили на породата Абърдийн Ангус. Те разказват за трънливия път, по който са тръгнали. Въпреки трудностите са оптимисти.

Не пропускайте и филма от любопитната поредица Рибарски приключения в Австралия, където Роб и Тео отново са на риболов, този път близо до Таунсвил, процъфтяващ икономически и туристически център. Ловят риба близо до остров Магнетик, чието великолепно крайбрежие от гранит е заобиколено от заливи и плажове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.