1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. АЗПБ се присъединява към протестите на зърнопрoизводителите

АЗПБ се присъединява към протестите на зърнопрoизводителите

Решението е взето на Национална среща в курорт Златни пясъци

Асоциацията на земеделските производители в България се присъединява към протестите на колегите си от земеделския сектор, които започват от 18 февруари. Това съобщи при откриването на Националната среща на земеделските производители в курорт Златни пясъци Христо Цветанов, председател на УС на АЗПБ.

„Забавянето на плащанията води до редица загуби. На такъв важен етап не е нормално да допускаме компромиси в производството”, подчерта още Цветанов. По думите му заради липсата на пари страдат всички сектори в икономиката у нас.

Много са причините за присъединяването на АЗПБ към стачните действия. Сред тях са невъзможността от възползване от намалена ставка на акциза за горива, както и от прилагане на схемата за подпомагане на производството на качествени зеленчуци, изтъкна Христо Цветанов. В петък, 8 февруари, при приключване на Националната среща на земеделските производители, Асоциацията ще обяви позицията си в декларация.

Позицията на зърнопроизводителите заради неизплатените субсидии се подкрепя и от Асоциацията на собствениците на земеделски земи и от Асоциацията на свиневъдите, стана ясно на пресконференция днес. Очаква се в заключителната дискусия на Националната среща на АЗПБ да се включи и министър Мирослав Найденов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.