1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. България и Туркменистан подписаха споразумение за сътрудничество в областта на селското стопанство

България и Туркменистан подписаха споразумение за сътрудничество в областта на селското стопанство

Двете държави се споразумяха и за обмяна на опит между научноизследователските им институти

Зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров и зам.-министърът на селското стопанство в Туркменистан Мурадкльч Атаев подписаха днес в МЗХ  споразумение за сътрудничество в областта на селското стопанство.

Зам.-министър Димитров и зам.-министър Атаев обмениха информация за развитието на селското стопанство в двете страни, като посочиха, че съществува потенциал за задълбочаване на партньорството в областта на растениевъдството и растителната защита, ветеринарната дейност, безопасността на храните и животновъдството.

Двете държави се споразумяха и за обмяна на опит между научноизследователските им институти, като се предвижда организиране на краткосрочни курсове по производство на хранителни продукти и подобряване на качеството им.

Подписаното Споразумение е част от провеждащата се Първа сесия  на Междуправителствената българо-туркменска комисия за икономическо сътрудничество, чийто съпредседател от българска страна е министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.