1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. България на международна изложба за селско стопанство в Катар

България на международна изложба за селско стопанство в Катар

Събитието включва няколко специализирани платформи

Започна седмото издание на Международната изложба за селско стопанство, технологии и хранително-вкусова промишленост в катарската столица Доха. България е представена с общ щанд, на който участват 7 компании от бранша.

Организатор на изложението е катарското министерство на общините и околната среда. Целта на властите е до 2030 година да превърнат държавата в развита страна, способна да постигне устойчиво развитие и да осигури добър живот за своята нация. Изложбата включва няколко специализирани платформи. Първата е за управление и опазване на околната среда, на която се представят технологии, свързани с пречистването на водата, управлението на отпадъците и интелигентно земеделие. На второ място застава представянето на хранителни продукти, както и машини за преработка и пакетиране на храни. Третата част е посветена на ветеринарни продукти, оборудване и услуги, свързани с животновъдството.

Нашата страна за втори път участва в изложението, като участието се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. На общия щанд са представени разнообразни продукти като хумус, мляко и млечни продукти, традиционни български сладка и други.

Още през първия ден на изложението интересът към участващите български фирми беше изключително висок. Проведоха се множество срещи със заинтересовани към българската продукция дистрибутори и бяха сключени договори за доставка на хумус и млечни продукти на катарския пазар.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.