1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. България се представя с 19 малки и средни фирми в Гуанджоу

България се представя с 19 малки и средни фирми в Гуанджоу

Започна Международният панаир за малки и средни предприятия (CISMEF)

В Гуанджоу, Китай започна Международният панаир за малки и средни предприятия (CISMEF), който се провежда от 10 до 13 октомври 2016 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участието на 19 български компании от различни сектори на национален щанд. Панаирът се реализира с помощта на китайското правителство, което предоставя безплатно изложбени щандове със стандартно оборудване.

Щандът на България е с големина 171 кв. м. Участниците са от сферата на парфюмерията, козметиката, натурален пчелен мед, сокове и безалкохолни напитки, вина, плодово-зеленчукови консерви, захарни изделия и други.

Още през първия ден на панаира, българският щанд е посетен от губернатора на провинция Гуандун, Китай Жу Ксиодан. На събитието присъства генералният консул на България в Шанхай Димитър Абаджиев.

CISMEF е един от най-големите панаири за малки и средни фирми в света. Провежда се на обща площ от 100 000 кв. м., като 20 000 кв. м. са за международни участници. Участие вземат над 3 000 компании от 21 китайски провинции и над 20 чужди държави включително Южна Корея, Малайзия, Япония, Тайланд, Русия и др. Вследствие участието на панаира само през миналата година са сключени сделки за над 2 млрд. евро.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.