1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Българо – холандска работна програма ще проведе семинари за „Преструктуриране на млечния сектор" в страната

Българо – холандска работна програма ще проведе семинари за „Преструктуриране на млечния сектор" в страната

Семинарите ще започнат на 11 април 2011 г. в град Русе от 10.00 часа и град Разград от 14.00 часа същия ден

Двустранната работна програма за сътрудничество между Министерството на земеделието и храните на Република България и Министерството на земеделието, околната среда и качеството на храните на Кралство Нидерландия /Холандия/ ще проведе семинари в страната на тема: „Преструктуриране на млечния сектор и администриране на млечните квоти на национално ниво.”
 
Сред лекторите на семинара е Герард Креберс – началник отдел в Млечния борд на Кралство Нидерландия. Той е експерт с дългогодишен опит в управлението на млечните квоти в Холандия и участва активно в работата на европейските институции.

Посещението на Герард Креберс  ще се проведе от 10 до 16 април 2011 г., като в програмата му са включени провеждането на семинари в  областните градове  Разград, Русе, Шумен, Силистра и Варна. В тях  участие ще вземат и експерти от Министерството на земеделието и храните, Българска агенция по безопасност на храните, Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството, Областни дирекции ,,Земеделие”, Национална служба за съвети в земеделието, производители на краве мляко, одобрени изкупвачи на краве мляко и други земеделски производители.

В рамките на семинарите ще бъдат разгледани основно въпросите по преструктурирането на млечните ферми, администрирането на млечните квоти на национално ниво, ще бъдат направени констатации и професионални препоръки за оптимизиране на работата в животновъдството като цяло.

Семинарите ще започнат на 11 април 2011 г. в град Русе от 10.00 часа и град Разград от 14.00 часа същия ден.  

График на семинара можете да изтеглите от  ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.