1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Български иновации и ефикасност от Екофол

Български иновации и ефикасност от Екофол

Компанията представи в Пловдив, акцентира на новата си серия Amino Expert

Със силен интерес посетителите на 6-я Национален семинар на НАЗ в Пловдив посрещнаха презентацията на на Екофол. Българският производител на листни торове се ползва с имиджа на един от най-желаните партньори от земеделските производители. Една от основните причини за това са богатата гама торове Лактофол, с чиято помощ фермерите от години третират културите си за по-здрави растения и по-добри резултати в края на стопанската година. Но основният и водещ принцип на Екофол е винаги да дава на земеделците повече от очакваното. Поредното доказателство е новата серия продукти  Amino Expert. Тя включва комплексния биостимулатор Amino Expert Protekt, който запасява младите растения за минимум 30 дни с жизнено необходимите за старта микроелементи и аминокиселини. Абсорбира се бързо от листата, усвоява се от растителните тъкани и в рамките от няколко часа започва своята положителна функция в растението. Уникалната комбинация от хранителни елементи и биологичен стимулатор в Amino Expert Protekt се усвоява без остатък. Друг емблематичен продукт от серията  Amino Expert е течният биостимулатор Impuls, който донесе на екипа на Екофол златен медал за иновация. Гамата продукти Amino Expert се допълва от органичния течен тор BAZA, който е с активни аминокиселини, и от универсалния прилепител и био-омокрител FIX.

По време на изчерпателната презентация Татяна Михайлова, управител на Екофол, представи и най-новото  химическо производство на фирмата- AdBlue.

И още малко цифри от бизнес облика на Екофол днес: За последните  10 години компанията бележи 20 % ръст на продажбите. Произвежда 256 продукта за българския пазар и 52-ва- за износ. За всички тях се използват над 200 вида суровини, по 250 рецепти. За последните 5 години компанията е инвестирала в развитието си над 3,5 млн. лв. - за квалификация на екипа и надграждане на продуктовите си линии.

Автор: Валери Станев

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.