1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Български щанд на изложението по животновъдство „EUROTIER” в Хановер

Български щанд на изложението по животновъдство „EUROTIER” в Хановер

Снимка:

Зам.-министър д-р Цветан Димитров присъства на церемонията по официалното откриване

България участва за първи път на престижното Международно изложение за животновъдство „EUROTIER” в Хановер, Германия. Страната ни се представи  със свой собствен щанд на площ от 110 кв. м. На него бяха изложени български автохтонни породи овце и кози. Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров присъства на церемонията по официалното откриване на изложението.

Преди откриването зам.-министър Димитров проведе среща с министъра на земеделието на Долна Саксония, Герт Линдеман. Двамата обсъдиха въпроси, свързани с реформите в новия програмен период на Общата селскостопанска политика след 2013 г. Двете страни изразиха готовност за сътрудничество в областта на земеделието.

По време на изложението „EUROTIER” зам.-министър Димитров и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството проф. Васил Николов се срещнаха с директора на Центъра за редки породи г-н Кай Фрьолих и вицепрезидента на германската Асоциация на търговците на говеда и месо г-н Хайнц Остерло. По време на разговора  бе постигната договореност за бъдещо сътрудничество между българската ИАСРЖ, германският Център за редки породи и Асоциацията на търговците на говеда и месо.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.