1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Български вина предизвикват фурор на изложение в Дюселдорф

Български вина предизвикват фурор на изложение в Дюселдорф

Германия е един от най-големите потребители на вина в света и пазарът там постоянно расте

За първи път тази година Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира в партньорство с Национална лозаро-винарска камара участие на български винопроизводители на Международния панаир за винопроизводство ProWein 2016, който започна в Дюселдорф и продължава до 15 март 2016 г. Интересът към българските вина е изключително голям, като нашите изби сключват договори за поръчки. Германия е един от най-големите потребители на вина в света и пазарът там постоянно расте. Българският износ на вино през миналата година е бил 60 млн. литра, което е с 5 на сто повече от предходната година.

Националният щанд на България на изложението в Дюселдорф е разположен на 149 кв. м изложбена площ. Панаирът е най-престижният форум в сектора, като очакват над 50 000 посетители от около 120 страни.

Като съпътстващи събития, ИАНМСП организира "Hidden gems from the Balkans", по време на което се презентират избрани вина от България, както и "Bulgarian Night" организирано вечерно събитие с избрани вина и храни от нашата страна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.