1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. BASF акцентира върху ролята на иновациите за устойчиво развитие на земеделието

BASF акцентира върху ролята на иновациите за устойчиво развитие на земеделието

На 5 юни компанията представи своята линия за развитие на растителната защита и биотехнологиите

На 5 юни BASF представи своята линия за развитие на растителната защита и биотехнологиите и очерта плановете си да глобализира дейностите по проучване на земеделието, като част от своята стратегия “We create chemistry”. Компанията също така оповести първите резултати от ново изследване на AgBalanceTM, което показва ръст от 40% в цялостното устойчиво развитие на производството на царевица в щата Айова в периода между 2000 г. и 2010 г. Въведеният през 2011 г. AgBalance е метод на BASF за оценка на устойчивостта на земеделието.

“BASF притежава дълъг списък от иновативни решения в полза на фермерите – твърди Маркус Хелд, ръководител на дивизията “Растителна защита” на BASF. – Именно на този постоянен поток от иновации се дължи успехът на дивизията.”

По време на пресконференцията BASF представи линията за развитие на своите многобройни изследователски дисциплини. Що се отнася до растителната защита  се акцентира на решенията за борба с плевелите – на наскоро представените на пазара хербициди от групата Kixor®, както и на хербицида EngeniaTM, който се очаква да се появи на пазара през 2014 г. Акцентът падна и върху новите продукти от групата Xemium®, карбоксамид фунгицид на BASF от ново поколение, и Initium®, най-новия фунгицид на BASF за бърз растеж на растителни сегменти. В допълнение, BASF разясни новите си области на проучване с цел намиране на решения за по-добро управление на ресурсите и стреса при растенията.

В сферата на растителните биотехнологии, BASF Plant Science е разработила уникална платформа за генно изследване, която се фокусира върху продуктивността и отличителните характеристики на сортове, способни да се справят с неблагоприятни условия като сушата. Д-р Петер Екес, ръководител на BASF Plant Science, казва: “Ние обединяваме сили с водещи компании в хранителната и зърнената индустрии, за да представим нашите продукти на пазара. Намираме решения, които “раждат повече с по-малко” и които ще ускорят устойчивото развитие на земеделието.” Коментирайки програмата по разширяване в Научноизследователския център Triangle Park, той добави: “Решението да преместим седалището в щата Северна Каролина е продиктувано от намерението да бъдем по-близо до нашите основни пазари и партньори.”

Говорейки за глобализацията на дейностите по проучване и развитие на компанията, д-р Харалд Лауке, ръководител на дивизията за проучване на биологично ефективните системи, казва: “Проучването не се изчерпва с работа в лабораторията; то означава и сформиране на междуфункционални екипи, които да работят с клиентите на място, на пазарите. До 2020 г. ние планираме да извършваме 50% от всички дейности на групата BASF по проучване и развитие извън границите на Европа.”

Дивизията на BASF “Растителна защита” и BASF Plant Science продължават да разширяват дейностите си по проучване в Съедините щати и в световен мащаб. Наскоро компанията обяви програма по разширяване в размер на 33 милиона щатски долара в Научноизследователския център Triangle Park, щата Северна Каролина, за да засили изследователските дейности в двете дивизии.

Първо изследване на U.S. AgBalance върху производството на царевица в щата Айова

Началните резултати от първото изследване на U.S. AgBalance върху производството на царевица в щата Айова показват как фермерите съчетават новите технологии с най-добрите практики за грижа за реколтата и съхранение на почвата, за да постигат повече от 40% ръст на устойчивостта за 10-годишен период. Това допринася за значителния дял, който производителите на царевица в щата Айова имат в световното производство на хранителни продукти и в селскостопанската икономика. Цялостният резултат на устойчивост включва 30% ръст на икономическия индекс, 33% ръст на екологичния индекс и 57% ръст на социалния индекс. Благоприятното икономическо развитие до голяма степен се дължи и на по-високата продуктивност и по-високите печалби на фермерите. Последните са 32% през 2010 г. в сравнение с 1.3% през 2000 г. Подобряването на околната среда се дължи на комбинация от фактори. Сред тях е повсеместно усвояване на програмите за опазване на земеделските земи и ръст на екологично запазените райони. Поглеждайки към социалния индекс, изследването показва, че земеделието все повече се възприема като опция за професионално развитие и атрактивна кариера сред младите хора.

AgBalance е холистичен метод, разработен от BASF за системна оценка на устойчивото развитие на земеделието. Сравнителният анализ на жизнения цикъл работи в три насоки: екология, общество и икономика. Оценявайки над 200 фактора, AgBalance предоставя обединен анализ на устойчивостта. През 2011 г. методът получи независима положителна оценка от три експертни световни агенции: TÜV SÜD, DNV Business Assurance и NSF International.

За дивизията “Растителна защита”

Дивизията на BASF “Растителна защита” е лидер в областта на растителната защита, с продажби в размер на 4.1 милиарда евро през 2011 г., и силен партньор на земеделската индустрия, със своите утвърдени и иновативни фунгициди, инсектициди и хербициди. Земеделците използват тези продукти и услуги, за да подобрят продуктивността и качеството на реколтата. Дивизията работи и в полза на общественото здраве, борбата с вредителите, тревните площи и декоративните растения и горите. Целта на BASF е бързо да превърне знанията в пазарен успех. Визията на BASF “Растителна защита” е да бъде водещ световен иноватор, като оптимизира земеделското производство, подобрява храната и по този начин повишава качеството на живот на нарастващото световно население. Повече информация можете да намерите на уебстраницата www.agro.basf.com или да ни следите в Twitter на адрес http://twitter.com/basfagro.

За BASF

BASF е водещата химическа компания в световен мащаб: The Chemical Company. Портфолиото й включва широка гама продукти, от химикали, пластмаси, продукти за облагородяване и продукти за селското стопанско до нефт и газ. Ние съчетаваме икономически успех, социална отговорност  и опазване на околната среда. Ние даваме възможност на нашите клиенти от почти всички индустрии да отговорят на настоящите и бъдещите нужди на обществото чрез наука и иновации. Нашите продукти и системни решения допринасят за опазване на ресурсите, за осигуряване на здравословна храна и хранене, както и помагат за подобряване качеството на живот. Ние сме обобщили този наш принос в корпоративната ни цел: We create chemistry for a sustainable future (Ние създаваме химия за устойчиво бъдеще).  BASF отчита продажби от около 73.5 милиарда евро, а към края на годината служителите на компанията наброяват около 111,000 души.  Акциите на BASF се търгуват на стоковите борси във Франкфурт (БАС), Лондон (БФА) и Цюрих (АН). Допълнителна информация може да бъде намерена в Интернет на адрес: www.basf.com .

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.