1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Био доматена феерия

Био доматена феерия

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред Министерството на земеделието

Био доматите ще имат специален ден на 8 август на нашия Фермерски фестивал.  Ще имаме истински, вкусни, български домати. Време е, сега е техният сезон. На демонстрацията в 12 часа ще опитате гаспачо (студена доматена супа) и пресен доматен сок.

Фермата е основана през 2012 година, био сертифицирана е от 2015 година. Идеята на Георги Маджаров, инженер по електроника, да се захване с фермерство, дошла след… изкачване на върхове в Алпите, когато вижда и се влюбва в малките планински селца там. Освен хубави домати гледат още чушки, салати, рукола, репички, зелен боб и други сезонни зеленчуци, босилек и други подправки.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30  до 18:30 часа пред Министерството на земеделието.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя… Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Запазена марка на Фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и рецепти.

Проектът Фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в партньорство с Район „Красно село“ и Сдружение  „За Земята“ , както и с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столична община.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.