Бизнес практики за износа на храни за САЩ са част от съпътстващата програма на Интерфуд &Дринк 2015

Какво е необходимо да знаят новите фирми и компаниите с опит, за да стъпят на американския пазар

Какво е необходимо да знаете за Администрацията по храни и лекарства и митниците на САЩ? Ще научите на специализираните в хранителната индустрия изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД&ДРИНК. Тази година водещите в България и Югоизточна Европа изложения ще се проведат от 11 до 14 ноември по традиция в Интер Експо Център-София.

Презентацията ще отговори на нуждите на нови износители и на износители с опит. Българските компании, които искат да стъпят на американския пазар, могат да научат повече за последните промени в Закона за безопасност на храните на САЩ в рамките на Закона за модернизация на безопасността на храните (FSMA). Ще се информират как новата Програма за проверка на чуждестранни доставчици (FSVP) може да повлияе на бизнес операциите, които прилагат в момента. Българските фирми ще разберат кои американски разпоредби и правителствени агенции имат значение за режима на износ на храни и напитки. Бизнесът ще научи повече за дейностите на Администрацията по храни и лекарства и митниците по прилагане на закона и как да намали риска от задържане или отказ за внос на продукти.

Събитието се организира от опитен екип от консултанти, които помагат на компаниите да решат проблемите, свързани с въвеждане на продукти в силно регулирания пазар на САЩ.
Лектори на презентацията ще бъдат Рик Д. Куин и Райън M. Фурние.

Куин ще съсредоточи вниманието върху предоставянето на бизнес ориентирани решения за износители, вносители, производители, дистрибутори, търговци на едро и дребно на регулирани продукти. Неговият опит е голямо предимство за клиентите, които търсят мнения за юридическо и регулаторно съответствие на продуктово етикетиране и реклама, цялостни прегледи на регулаторната система и консултиране относно нотификация преди пускането на продуктите на пазара.

Фурние дава консултации на клиенти по въпроси, отнасящи се до всички стоки, контролирани от Администрацията по храни и лекарства, особено що се отнася до Федералния закон за храна, козметика и лекарствените средства. Предвидено е специално време за конкретни въпроси и отговори в края на презентацията.