1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Близо 420 компании се очаква да участват в най-големите изложения в хранителната индустрия и хорека сектора в България

Близо 420 компании се очаква да участват в най-големите изложения в хранителната индустрия и хорека сектора в България

Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Итерфуд & Дринк и Сихре ще се проведат от 9 до 12 ноември

В края на всяка година в София се провеждат най-големите в страната и в Югоизточна Европа изложения в областта на хранително-вкусовата промишленост - Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк, и Сихре – в хорека сектора. Изложенията ще отворят врати в Интер Експо Център между 9 и 12 ноември, а участие ще вземат български и чуждестранни компании.

„Приблизително 420 фирми ще се включат в събитията, тъй като 80% от площите във всички 6 зали са продадени през летния сезон“, коментира Ивайло Иванов, управител на изложбения център.

По негови думи още през 2015 г. голяма част от участниците са заявили, че искат да резервират своето място за тазгодишното издание, което е подтикнало организаторите да започнат по-рано кампанията по набиране на фирми. Според Иванов това е наложило да бъдат намалени и зоните за дегустации и демонстрации, за да се освободят допълнителни места за нови изложители.

Миналата година съвместно проведените събития са посетени от над 19 хил. български и чуждестранни специалисти, както и от широка публика. Това е с около 20% повече спрямо 2014 г.

Участия от България и чужбина

„Всяка година представяме изложенията на водещи панаири в Европа, за да привличаме нови компании и качествени посетители, а тази година насочихме внимание извън европейските страни, където се провеждат едни от най-големите изложения в ХВП сектора“, коментира Иванов. По негови думи към момента участия са заявили фирми от Гърция, Турция, Македония, Италия, Германия, Катар, Южна Корея и Египет.

Към събитията има постоянно нарастващ интерес и за международни колективни участия. Такива ще има от Италия и Унгария, като се водят разговори с Испания и Южна Корея. Освен това с щандове отново ще се включат посолствата на Южна Африка и Полша.

За поредна година в Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк ще има колективни участия на български месопреработватели, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци, биопроизводители.

През 2015 г. над 380 производители, дистрибутори и търговци се включиха в изложенията, от които 144 бяха нови участници. Всички компании показаха нови постижения в хранително-вкусовата индустрия, като представиха продукти на други 358 фирми от 29 държави.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.