1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Богата и интересна БИО ЗОНА на най-големите в хранителната индустрия изложения

Богата и интересна БИО ЗОНА на най-големите в хранителната индустрия изложения

За първи път Garden to Business форум@SIHRE ще събере производителите на български храни с ресторантьори и готвачи

Интересна и богата БИО ЗОНА и ЗОНА ДИЕТА & ФИТНЕС за храни и напитки за здравословно хранене и спортен режим очакват посетителите на МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК. Водещите в България и Югоизточна Европа изложения в хранително-вкусовата индустрия ще отворят врати от 11 до 14 ноември по традиция в Интер Експо Център - София. И тази година двете зони са запълнени, а интересът за включване на нови изложители е постоянен. Биопроизводителите за шеста година ще представят своите продукти в рамките на колективен щанд, организиран от Българска асоциация Биопродукти.

„Зелена“ витрина

Посетителите ще открият разнообразие от био плодове и зеленчуци, плодови сокове и вина, мед, орехи, бадеми, сушени плодове, телешко месо, био козе мляко и млечни продукти, биотор, етерични масла. В БИО ЗОНА ще видите още био почистващи и перилни препарати, био козметика. Не на последно място ще има редица „зелени предложения“ за подреждане на витрината. Уникални рекламни стелажи от екологични материали са по-добрият аналог на картонените и метални стелажи в търговските вериги. Те се сглобяват и разглобяват без нужда от крепежни елементи.
Българска асоциация Биопродукти подготвя форум „Предизвикателствата за био сектора в настоящия програмен период“.


Garden to Business

На 13 ноември Garden to Business форум@SIHRE (G2B форум) ще събере на едно място производителите на български храни с ресторантьори, хотелиери и професионални готвачи. G2B форум се организира за първи път по време на СИХРЕ. Целта е повече пресни и качествени продукти да достигат не само до пазарите, но и до заведенията за хранене. Организатор на Garden to Business форум е групата Хранкооп.
Любителите на спорта и здравословното хранене ще имат голям избор от напитки за пречистване на организма, диетични храни, билки, ядки и натурални продукти и козметика. Козметични продукти от шипково масло подхранват кожата и предпазват от замърсяване.

Билки от планината срещу заболяванията

Натурални и лечебни билки от планините не съдържат хормони и консерванти, помагат дори срещу по-тежки заболявания. Други фирми предлагат продукти с минерала зеолит и по-високо съдържание на клиноптилолит. Голям избор на продукти от билки – коприва, маточина, невен, допълват моделите за натурална козметика. Ще откриете живи напитки за добро храносмилане и детоксикация, капучиното и  кафето също могат да бъдат здравословни.  Газирана напитка с минерална вода от Алпите и с билки действа успокояващо и релаксиращо преди сън.

Уреди за здравословно хранене

Уреди за здравословно хранене – машини за сок, за блендиране, за сушене ще предложат голям избор за дома и бизнеса.
Правилното хранене е на първо място за доброто здраве, което е приоритет и за Българското дружество по хранене и диететика. В тази връзка Дружеството ще организира дискусия-  “Ролята на българските традиционни храни в здравословното хранене”.

Хранителната (р)еволюция се проявява със стила на живот. Чистата храна е предизвикателство за съвременния вкус, защото все по-трудно я разпознаваме и използваме. Хубавото е, че плавно се връщаме към традицията, която оживява с нови и съвременнни модели за правилно и здравословно хранене.

Повече информация за изложенията може да получите на сайта на Интер Експо Център, на изложенията в хранителната индустрия и на СИХРЕ.
Изложенията ви очакват от 10.00 до 18.30 часа, от 11 до 13 ноември и от 10.00 до 16 часа на 14 ноември. Цената на билета е 6 лева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.