1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Бразилското свинско месо продължава да се търси на световните пазари

Бразилското свинско месо продължава да се търси на световните пазари

Русия остава най-големият вносител

Бразилското свинско месо продължава да се търси на световните пазари. Китай се превръща във все по-важен клиент. За първите 10 месеца на годината за страната са били изнесени над 75 хиляди тона.

И докато доставките за Русия, досегашният най-голям вносител, са в застой, износът за Китай и Хонконг бележи значителен ръст, отчитат от браншовата организация на бразилските свиневъди.

През октомври Бразилия е продала над 62 хиляди тона свинско месо в чужбина, това са близо 20 процента повече от миналата година по същото време. До края на годината количеството най-вероятно ще достигне 700 хиляди тона. Стойността на износа от януари до октомври е повече от 1 милиарда долара.

Русия остава най-големият вносител, като през тази година ще закупи около 206 хиляди тона, сочат прогнозите. На второ място е Хонконг със 140 хиляди тона, като за бившата британска колония доставките са скочили с 40 процента за една година. Доскоро Китай не внасяше бразилско свинско, но след отпадането на ограниченията количеството от 75 хиляди тона е крачка напред за развитие на търговията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.