1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. БСП пак поиска оставката на Мирослав Найденов – този път заради шапа

БСП пак поиска оставката на Мирослав Найденов – този път заради шапа

Не се дава никаква перспектива за реализация на здравите животни и животновъдна продукция, твърдят от левицата

Левицата отново поиска премиерът Бойко Борисов да освободи министъра на земеделието Мирослав Найденов, като този път основание за искането са мерките за борбата с шапа. В края на миналия месец БСП поиска оставката на Найденов покрай уволненията във фонд "Земеделие".

"Министър-председателят може и е крайно време да освободи министъра на земеделието и храните", заяви в декларация от парламентарната трибуна от името на левицата депутатът Пенко Атанасов.

Първо се съобщава за болестта и след това се предприемат действия, прекалено късно и под натиск започна да се мисли за осигуряване на фураж на здравите животни, които са под карантина в заразените райони, посочи той. Не се дава никаква перспектива за реализация на здравите животни и животновъдна продукция, допълни Пенко Атанасов.

Коалиция за България настоява правителството да поиска от Европейската комисия определяне на зона около огнищата, извън която животновъдите от незасегнатите райони да реализират готовата си продукция без проблеми.

Левицата иска също да се изготви и представи програма за развитие и възстановяване на животновъдството в Странджа след преодоляването на шапа. Животновъдите в Странджа са убедени, че планирано се унищожава бизнеса им, за да може да се открие възможност за навлизане на "едри акули" в този чист регион на България, каза Пенко Атанасов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.