1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Бургас определи най-добрите фермери на 2017 г.

Бургас определи най-добрите фермери на 2017 г.

Наградите за най-добрите в сектора се връчват за шеста поредна година

Областната експертна комисия по животновъдство в Бургас определи най-добрите фермери и жовотновъди в региона за 2017 година по време на традиционната годишна отчетна среща. Наградите за най-добрите в сектора се връчват за шеста поредна година.

Още от създаването си през 2012 година Експертната комисия по животновъдство към Областна дирекция Земеделие в Бургас се стреми да информира навреме, да консултира и подпомага животновъдите и пчеларите от региона. През последните месеци бяха проведени няколко информационни семинари, демонстрационни дни и обучения, при голям успех премина и фермерският пазар в средата на юни. По традиция в края на годината специална комисия определя и най-добрите фермери в Бургаска област.

Призът за най-добра пчеларска фирма спечели Манол Тодоров от Царево, Красимир Боев е най-добрият овцевъд на годината в Бургаско. В говедовъдството за първи път наградата е за представител на месодайното направление – това е Жеко Николов, който отглежда по модерен начин над 300 животни от породите Херефорд и Абърдий Ангус в село Богданово, община Средец.

Годишната работна отчетна среща на Областната експертна комисия по животновъдство в Бургас, в която се включиха представители на регионалните институции, научните звена и много фермери, завърши с изпълнения на фолклорен ансамбъл Странджа.

Автор: Валентин Вълчев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.