1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. „Бял мъж“ на Фестивала „От нашата ферма – с любов за вас!“

„Бял мъж“ на Фестивала „От нашата ферма – с любов за вас!“

Фестивалът се организира всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред сградата на МЗХГ

Кулинарната изненада „бял мъж“ ви очаква на шестото издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ на 9 август пред Министерството на земеделието.

На специалния демонстрационен щанд от 12 до 13 часа ще бъде приготвен пред посетителите „бял мъж“. „Бял мъж“, известен още като кутмач и белмъш е традиционно българско ястие от млечни продукти. Приготвя се от неосолено прясно сирене, прясно мляко, брашно и сол. Тази смес се вари при много силен огън. Бърка се, докато не изври водата и се сгъсти във вид на каша. Ястието може да се подслади с мед или петмез и тогава имате един нетрадиционен десерт.

Освен че ще видите как се прави „бял мъж“, ще можете да си купите продукти да го приготвите и в къщи, както и да научите „тайни“ за рецептата.

И на шестото издание на фестивала „От нашата ферма – с любов за Вас“ ви очакват автентичните фермерски и занаятчииски продукти, предлагани пряко от производителите им: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно заешко месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, био гъби шийтаке, отгледани на дъбови трупи, био вино, био оцет, билки и подправки… Всички фермери и производители са регистрирани по Наредбата за преработка във фермата и преки продажби.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55).

Проектът „Седмичен фестивал „От нашата ферма – с любов за Вас“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017 от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА и в партньорство с район „Средец” на Столична община и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Мнозина от фермерите, което участват в пазара, са получили техническа и финансова подкрепа от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.