1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Чаен ден на Фестивала

Чаен ден на Фестивала

Подбрани с грижа и внимание български билки: лайка, маточина, мента, мащерка, букет

Есенно студено! Време за чаша горещ чай на Фестивала.

Българската чаена компания ще ви предложи чудесни био чайчета. Във всяко пакетче са скрили мъничко вълшебство: ухание, вкус и топлинка…..

На Чаения ден на Фермерския фестивал „Произведено във фермата с любов за вас“ пред МЗХ на 22.11.2017 г. компанията ще ви представи специалната селекция чай в биоразградими пирамидки. Подбрани с грижа и внимание български билки: лайка, маточина, мента, мащерка, букет….

И разбира се, Коледен чай с ябълка, канела, карамфил, портокалови корички!

Ще имате възможност да се насладите и на биологично сертифицирания ни чай от липов цвят!

И на това издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ очаквайте богато разнообразие автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби био вино, оцет, билки и подправки… Много от продуктите са биологични.  Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

Фестивалът започна през юни 2017 в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“ с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017. Фестивалът се утвърди, вече е добре познат на софиянци и гости ни столицата. Доказвайки устойчивост, Фестивалът продължава и сред края на проекта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.