1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Фермер отсече близо 900 черешови дървета от имот, който църквата си поиска

Фермер отсече близо 900 черешови дървета от имот, който църквата си поиска

Със случая се е заела Районната прокуратура в Пловдив

Фермер отсече близо 900 черешови дървета от имота, който стопанисва. Причината – собственикът на терена - манастир „Св. Богородица” край Кричим, изпратила на земеделеца покана да освободи земята.

Със случая се е заела Районната прокуратура в Пловдив, след като постъпило оплакване от игумена на светата обител, че същия ден Валентин Кичуков от Асеновград е отсякъл 895 черешови дървета от градина в землището на Куртово Конаре, съобщи bTV.

Въпросната земя е собственост на Пловдивската митрополия, която я е отдала под наем. Афектиран от разтрогването на договора от страна на църквата обаче, фермерът повалил овощните дървета с брадвата си.

Според прокуратурата в случая трябва да установи кой е собственикът на отсечените овошки. Ако те са засадени от митрополията, то в случая арендаторът ги е отстранил незаконно. Ако пък се докаже, че са посадени от него, вече стои въпросът дали в клаузите на договора се казва, че всички подобрения на имота остават за наемателя.

Извършен е оглед на мястото, където са били отсечени дърветата. Делото е образувано към момента срещу неизвестен извършител. Продължават работите по случая с разпити на двете страни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.