1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Фермери в Германия протестират срещу ниски цени

Фермери в Германия протестират срещу ниски цени

Пазарната ситуация в момента с нищо не налага низходящата ценова спирала

Акция против ниските цени започнаха фермери от Северна Германия. През следващите няколко дни те ще поставят 20 хиляди лепенки с надпис "Струвам повече, отколкото ти плащаш" върху продукти и стелажи в магазините за хранителни стоки.

Любителското видео, качено в интернет, показва как трябва да протече акцията. Тя е организирана от фермерска организация в провинция Шлезвиг-Холщайн, която се надява към нея да се присъединят и стопани от други части на страната.

"Засега не свързваме конкретни искания с нашата кампания, просто обръщаме внимание на медиите и потребителите, че така не може да продължава", казва говорителят на организацията в интервю за местен вестник. По думите му пазарната ситуация в момента с нищо не налага низходящата ценова спирала, а борбата за пазарен дял, водена изцяло на ниво цени, не e много разумна.

Северногерманските фермери предупреждават, че ако нещата не се променят, тази акция ще бъде само началото. Според тях освен търговските вериги, вина имат и големите индустриални преработватели на селскостопански суровини, като производители на тестени изделия, сладкари и мандри.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.