1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Фермерите в Гърция са готови за протести

Фермерите в Гърция са готови за протести

Лидерите на политическите сили правят опити за споразумение с недоволните, но засега няма консенсус

Фермерите в Гърция са готови за протести. Лидерите на политическите сили правят опити за споразумение с недоволните, но засега няма консенсус, информира БНР.

Стотици трактори се намират на километър разстояние от централната магистрала Солун - Атина. Земеделците от областта Тесалия, Централна Гърция, са готови да блокират пътните артерии в района на Лариса. От Драма съобщиха, че също са в готовност за протестни действия. Организират се и фермерите от Серес.

Представителите на земеделския съюз се срещнаха с министъра на аграрното развитие, но останаха неудовлетворени от разговорите. Лидерите от партиите на правителствената коалиция също не обещаха изпълнение на поставените искания. Опозицията подкрепя фермерските протести.

Пет месеца не са изплащани парите за произведената продукция според протестиращите. Те искат по-ниски цени за горивата и земеделските суровини да не се облагат с данъци.

Засега е отворена магистралата „Егнатия”. Полицията спря движението по пътните отсечки, на които са разположени тракторите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.