1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Фермерите в Гърция ще решават на общи събрания по-нататъшните си протестни действия

Фермерите в Гърция ще решават на общи събрания по-нататъшните си протестни действия

Блокадите на земеделските производители са разположени на възлови места по главните пътища в страната

Фермерите в Гърция днес, 14 февруари, се събират на общи събрания, за да решат какви ще са по-нататъшните им протестни действия, след като се оказа безрезултатна вчерашната им среща с финансовия министър Янис Стурнарас, която трябваше да даде отговор на техните искания, насочени срещу данъчната политика на правителството, предаде радио "Атина", цитирано от БТА.

Земеделските производители от Централна и Северна Гърция са в готовност да започнат протести. Блокадите им са разположени на възлови места по главните пътни артерии на страната. Фермерите държат да бъдат удовлетворени исканията им и казват, че те са от жизнено значение за оцеляването им.

Представители на финансовото министерство заявиха, че исканията на фермерите са били изпълнени още миналата седмица с актуализациите, които са били направени.

Стотици хиляди фермери в Гърция са длъжни до 20 март да представят в данъчните служби отчети за своите приходи и разходи за миналата година. От тях се изисква също да притежават касови апарати и да подават данъчни декларации. Фермерите настояват да бъдат уредени и въпросите, свързани с производствените им разходи и заемите. Те искат още да бъдат намалени с 30 на сто взетите от тях заеми до 200 хиляди евро.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.