Фермерският фестивал празнува рожден ден!

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда пред Министерството на земеделието

На 4 юли Фермерският фестивал ще отпразнува първия си рожден ден!

Как неусетно мина една година, откакто за първи път фермери и малки занаятчии донесоха вкусни храни. Постепенно се наложихме и вече имаме редовни посетители и верни почитатели. Удоволствието е взаимно!

Специални благодарности на:

*Програма Европа – 2018 на Столична община, които ни подкрепят вече втора година със специален проект.

*Столична община, които също застанаха зад нас и идеята за Фермерски фестивал в центъра на столицата.

*Район „Красно село“ – наш ексклузивен партньор тази година.

*Министерството на земеделието, храните и горите: за всичко, което прави за фермерите и за доброто сътрудничество за всяко едно издание на Фестивала.

*Българо-швейцарската програма за сътрудничество, която подкрепи много семейни ферми и малки занаятчии, за да започнат преработка във фермата и да продават пряко.

*всички, които купуват от Фестивала.

Без всички вас нямаше да ни има!

Елате в сряда, за да празнуваме заедно.

Ще има серия дегустации и кулинарни демонстрации, започвайки още в 10:30 часа. Както на Демонстрационната шатра, така и на фермерските щандове. Може да станете и част от филмчетата, които ще снимаме този ден.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30  до 18:30 часа пред Министерството на земеделието.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя… Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Запазена марка на Фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и рецепти.

Проектът Фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в партньорство с Район „Красно село“ и Сдружение  „За Земята“ , както и с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столична община.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.