1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Фурор на качествени храни и деликатеси на ФУДТЕХ 2024

Фурор на качествени храни и деликатеси на ФУДТЕХ 2024

Производители от България, Гърция, Турция, Италия, Испания и Пакистан ще представят традиционни и иновативни вкусове, аромати и продукти

Кулинарен празник ще преживят посетителите на Международната изложба ФУДТЕХ 2024, която ще се проведе от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив. Те ще открият богата гама от високачествени храни, хранителни продукти и напитки в обновения Град на виното и деликатесите. Тази година той е разположен в по-просторната и широка Палата №8. Производители от България, Гърция, Турция, Италия, Испания и Пакистан ще представят традиционни и иновативни вкусове, аромати и продукти.

29-то издание откроява тенденцията с налагането на супер храните в ежедневното меню. Силно застъпени са студено пресованите масла от кайсиеви ядки, бадеми и черен кимион с доказан метаболитен ефект. Интересни и полезни са билковите екстракти и натуралните хранителни добавки за имунната система. Пчеларски ферми също представят продуктова листа за подсилване на организма. Те предлагат мед със спирулина, мед със златни частици, мед с чили, мед с магарешко мляко и в други любопитни комбинации. Шоколадът с мед и ядковите тахани без добавени захари са подходящи за рациона на спортисти и спазващи диети. Последните могат да избират и от разнообразния асортимент с лютеници без захар, нискокалорични хумуси и разядки с пробиотик. Любителите на морската храна ще открият рибни салати и деликатеси, полезни за сърдечносъдовата система. Испанска фирма ще предложи пушени, осолени и мариновани морски дарове – октоподи, миди, риба тон, аншоа и стриди. Български биоферми ще изкушат почитателите на млечните продукти с качествени и интересни продукти: моцарела от биволско мляко, козе сирене с подправки, кашкавал с трюфели, пушени кашкавали и топени сирена в различни варианти. Месният асортимент е широко представен от български екостопанства, които ще съблазнят посетителите с различни колбаси, сушени меса и дивечови продукти. Сред интересните експонати са луканка с трюфели, хамони от свинско месо, дивечова луканка и суджук, колбаси от конско месо, телешка и свинска пастърма, консервирано и желирано говеждо, пилешко и кокоше месо. Подходящи за бързо готвене и за излети са различните видове консерви и пастети. ФУДТЕХ 2024 ще представи разнообразни и уникални десерти, сред които френски макарони, еклери, торти, бутикови шоколадови изделия, баклави, тулумбички и сладолед по авторска рецепта. Посетителите ще открият също здравословни и протеинови браунита, фрешове, натурални сокове и нектари без захар. Кафе, приготвено по няколко оригинални рецепти, ще ободрява гостите на изложбата. Всеки, който иска да посети Италия, може да си подари пътешествието, като се отбие в обособената зона „Вкусовете на Италия“. Зехтини, маслини, колбаси и сладкиши от слънчева Сицилия и Пулия, характерни напитки и подправки ще потопят посетителите в автентичната средиземноморска кулинария.  

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.