1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. ГЕРБ: Пасищата и мерите с предимство да се отдават за ползване на животновъди

ГЕРБ: Пасищата и мерите с предимство да се отдават за ползване на животновъди

Снимка:

От партията са внесли промени в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи

Пасищата и мерите с предимство да се отдават за ползване на животновъди, които притежават пасищни животни и имат регистрирани животновъдни обекти, предлагат от ГЕРБ. От партията са внесли промени в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, съобщи БТА.

Става въпрос за пасища и мери, които се намират както на територията на общината, където е стопанството, така и в съседните общини, обясни пред журналисти Десислава Танева от ГЕРБ. Целият останал фонд, за който няма интерес от животновъдите, предвиждаме да бъде пуснат на свободен търг с всички участници, както е сега, посочи тя.

Танева отбеляза, че управляващите също са обещали такава промяна за животновъдите, но до този момент нищо не е направено. По думите й една от причините за проблемите в сектора е, че българските животновъди са неоземлени.

Трябва да сложим край на порочните практики хора, които не притежават животни, да ограждат земи, да вземат субсидии и да се обогатяват по някакъв начин, коментира Цвета Караянчева /ГЕРБ/. По думите й хора, които имат много по-голям паричен ресурс, наддават, вземат земята и всъщност за животновъдите не остава нищо.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.