1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Гледайте новото издание на националното ТВ предаване за селско стопанство АГРОФОРУМ

Гледайте новото издание на националното ТВ предаване за селско стопанство АГРОФОРУМ

Има ли конфликт между държавата и частнопрактикуващите ветеринари, италианци ни учат на директни продажби… и други актуални теми

И през тази седмица националното ТВ предаване за селско стопанство АГРОФОРУМ ще продължи да ви информира по актуални теми от родното земеделие. Гледайте новото издание и ще научите съществува ли конфликт между държавата и ветеринарните лекари и има ли опасност животновъдството да пострада от отказа на частнопрактикуващите ветеринари да регистрират и издават документи за животните. Каква ще е новата система на медицинско обслужване на фермите – ще узнаете от интервюто с генералния директор на Националната ветеринарномедицинска служба д-р Йордан Войнов.

Че земеделието като цяло е труден бранш – съмнение няма. Особено във времена на криза и заедно с това – куп реформи, които не търпят повече отлагане. Днес хората, посветили се на агробизнеса, далеч не са просто земеделци. Трябва да бъдеш и добър мениджър, да имаш усет и да умееш да предвиждаш и изпреварваш събитията. Какви човешки и професионални качества са необходими, за да ръководиш една от най-успешните компании в България – ще разберете от срещата ни с една чаровна дама, посветила кариерата си на растителната защита

И пак на вълна „растениевъдство”. Какво е необходимо на модерния зърнопроизводител освен качествени препарати? Преди тях, естествено, всичко започва от… семето. Не си мислете, че има много време до пролетната сеитба, защото докато се обърнете – и зимата ще се изтъркаля. Та, уважаеми фермери, най-добре от сега помислете какво точно ще сеете. На драго сърце ще ви помогнем, както сме го правили винаги досега, с репортажи от две разградски села, заснети през есента на миналата година. От добивите на вашите колеги там ще се убедите колко важен е правилният избор на семена, за да се радвате на добра реколта.

И за да сме полезни не само на растениевъдите, но и на млекопроизводителите, на тях пък ще предложим репортаж и на тази тема. Пък и този материал със сигурност ще е интересен и на всички други зрители: той е на модерната напоследък тема „директни продажби”. За да помогнат на българските си колеги, през последните месеци италиански специалисти от търговската палата в Модена, Италия, внасят у нас опита от Апенините при преработка на мляко и млечни продукти за директни продажби. Остава ноу-хауто да намери реализация в страната ни, за да се радваме на истинско сирене и кашкавал, които не се различават от домашните. А всеки знае, че от домашното по-вкусно няма.

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"  може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.