1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Гледайте в Агрофорум: Нови хибриди царевица за новия сезон

Гледайте в Агрофорум: Нови хибриди царевица за новия сезон

И още: Неотложни грижи за зеленчуковите култури и трайните насаждения

Как да стане производството на царевица и слънчоглед по-доходно? Кои са ключовите моменти, съпътстващи отглеждането на културите?
 
Повишен интерес към българските сортове люцерна, пролетен и зимен фуражен грах и фий, заради изискването за сеитба на високопротеинови култури. Кои са сортовете, разработени от български учени.

"Сладка трева” или „медена билка”. Така индианците от Южна Америка наричали стевията. Освен че служи за подслаждане, оказва се, че тя е истинска природна аптека.

Ренесанс в производството na ечемик в световен мащаб. Македонски и турски фирми проявяват особено внимание към българската селекция.

Българската селекция при доматите традиционно обира овациите и на посетители, и на специалисти на пролетната международна изложба за селско стопанство в Пловдив. И тази година работата на нашите селекционери не остана незабелязана.

Има ли България потенциал да предлага качествен туризъм и каква може да е ролята на земеделието в него? Какъв е имиджът на страната ни на фона на европейските дестинации.

Гледайте  АГРОФОРУМ по АгроТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.