1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Гледайте в АГРОФОРУМ: Атрактивни изложения за земеделие, биопроизводство, пчеларство, лозарство и винарство в Пловдив

Гледайте в АГРОФОРУМ: Атрактивни изложения за земеделие, биопроизводство, пчеларство, лозарство и винарство в Пловдив

И още: Как правилно да пресушим млечните крави

Мащабни изложения събраха агробизнеса и преработвателната индустрия в Пловдив, за да покажат последните достижения в земеделието, науката, храните, виното и туризма. Участие взеха над 670 компании от 29 държави, а съпътващата програма включи 48 събития. Наистина впечатляващо. Да видим акцентите.

Следващото голямо събитие за бранша е най-мащабното изложение за земеделска техника, което ще се проведе в Стара Загора от 8 до 12 март.

Продължаваме на тема растителна защита. Търсенето на максимална ефективност в производството събра земеделски стопани от цялата страна на специализиран форум край Варна. Кои са иновациите в опазването на културите и какви проблеми се решават с най-новите продукти?

Ключова инвестиция за всяко животновъдно стопанство са телескопичните товарачи. Да видим защо те са незаменим помощник във всяка една ферма.

Как да се повишат добивите от пролетни култури и на кои хибриди да заложат земеделските стопани през настоящата стопанска година – това беше темата на семинар край Варна. Заедно с иновативните предложения за пролетната сеитба, присъстващите фермери се запознаха и с начините за опазване на културите от болести и неприятели.

Връщаме се на тема животновъдство. Този път ветеринари ви дават съвети как най-успешно да извършите пресушаването на кравите, така че да осигурите здраве на животните и оптимална млечност през следващата лактация.

Продължаваме с информация за нови решения за растителна защита, които бяха представени на поредица от професионални срещи в страната.

Нови растителнозащитни продукти за земеделското производство бяха представени на семинар във Велинград. Овощарите и лозарите вече имат нови решения за борба с болестите и неприятелите.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.