1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Гледайте в АГРОФОРУМ: По-високи добиви от царевица – как да ги получим

Гледайте в АГРОФОРУМ: По-високи добиви от царевица – как да ги получим

И още: Каква да бъде българската философия в субсидирането на земеделието в новата ОСП

Каква да бъде българската философия в субсидирането на земеделието в новата Обща селскостопанска политика? Това беше фокусът на дебат между производители и бизнес експерти на икономически форум в столицата.

Нова или употребявана техника? Временна изгода от по-ниската цена или инвестиция в модерна машина с гарантиран дълъг период на експлоатация? Такива са обикновено въпросите, които си задавате, когато решите да обновите агропарковете си. Ето и някои от възможните отговори и решения.

Що е то No Till и има ли почва у нас? Отговорите научиха фермери от цяла България на семинар край Варна. Там те почерпиха от опита на украинска агрофирма и се запознаха нагледно с природосъобразната технология.

Как да овладеем проблемите при отглеждането на царевица и да приложим успешни технологии за по-високи добиви - отговорите на тези въпроси бяха дадени по време на семинар, на който се събраха фермери от Североизточна България. Наш екип присъства на форума.

Вятърът, градушката, вредните слънчеви лъчи и сланата вече няма да бъдат пречка да получавате здрава реколта. Вижте как могат да бъдат използвани защитни мрежи срещу неблагоприятни условия, природни стихии или неприятели.

При слънчогледа тенденцията е за развитие на двата сегмента - едра ядка и производство на масло. При царевицата на мода са толерантните на суша хибриди. Да видим новите предложения за тази пролетна кампания.

Винари и лозари научиха кои са последните тенденции в бранша и разгледаха най-новите продукти на провелото се специализирано изложение в Пловдив. Силно впечатление направи самоходен гроздокомбайн, който получи награда в конкурса за иновации.

Автор: Светла Стефанова

 

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.