Гледайте в Агрофорум: Производителите на малини у нас настояват за зашита от нелоялна конкуренция на Украйна

И още: Напояването – злободневната тема в българското земеделие

23 държави взеха участие в 11-та Световна конференция на малинопроизводителите. Заедно с форума в Арбанаси се проведе и изложение на малинопроизводителите и ягодоплодните.

Дори климатичните условия да са неблагоприятни, дори почвите да са по-слаби, много фермери намират верния път към ефективността.

Идеята за професионалното управление на говедовъдните ферми събра водещи животновъди от Южна България на бизнес форум в Пловдив. Организаторите бяха включили лекции на полезни теми, свързани със здравето на животните и управлението на тяхното хранене.

Условията на Южна България не са най-подходящите за отглеждане на царевица. Животновъдите обаче, решили да подсигурят храна за животните си, намират начин да са успешни и в това начинание.

Напояването - болната тема в българското земеделие. Без вода не е възможно да се прави интензивно земеделие, твърдят експертите. У нас обаче, за поливането повече се говори, отколкото действа. Следва един разговор за водата и за нейната липса по родните земеделски полета.

Гледайте Агрофорум на 12 май от 7:30 часа по АгроТВ.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.