1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Гледайте в АГРОФОРУМ: Учебен център за иновативни практики край Русе представя най-новите технологии за отглеждане на царевица

Гледайте в АГРОФОРУМ: Учебен център за иновативни практики край Русе представя най-новите технологии за отглеждане на царевица

И още: Нови стандарти в обеззаразяването

Отиваме директно на полето, където трактор с мощност 340 к.с. и многофункционален култиватор представиха предимствата на безоранната технология на обработка на земята. Ето какви мнения за нея събра екипът ни.

Учебен център за иновативни практики край Русе представя най-новите технологии за отглеждане на царевица. Подобни мащабни платформи се правят на 38 места в Европа и за България е гордост, че е домакин на една от тях.

Край селата Паскалево и Победа е представена американска селекция при пролетните култури. Царевицата е устойчива на суша, а слънчогледът – на болести. Какво друго впечатли гостите на полския ден?

Най-новите модели при тракторите и телескопичните товарачи бяха показани край добричкото село Безводица. Наред с тях - и технологии за прецизна сеитба и торене.

Над 450 кг/среден добив от дка слънчоглед прибира през последните години земеделската кооперация в добричкото село Бенковски. Добрата агротехника, правилната технология и прецизно подбраните хибриди са условията за успешен завършек на стопанския сезон.

Нови стандарти в обеззаразяването бяха представени на семинар в Пловдив. В началото на есенната кампания акцентът е опазването на семената от гъбни болести, а прибраната продукция - от различните складови неприятели.

Образованието е в основата на всяка професия. Същото се отнася и за конния спорт. Вижте повече в рубриката ни Конете на България.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.