Гледайте в Агрофорум: Все повече фермери инвестират в поливни системи

И още: Фермерите търсят рентабилна техника за отглеждане на лавандула

Фермерските пазари са обичайна успешна практика за развитите европейски страни. Необходимо е да се облекчат административните процедури за провеждане на фермерски пазари у нас, както и да се създадат общи условия за участие в тях.

Трайните засушавания са вече тенденция в последните години. Затова все повече земеделци решават да инвестират в напоителни системи. Царевицата е културата, която се отблагодарява най-много при поливане. Доколко достъпна и полезна е инвестицията в капково напояване ще разберете от посещението ни в землищата на селата Бистра и Калековец.

Съвременното животновъдство е немислимо без качествен силаж, смята фермерът Георги Русинов и коментира, че от него зависи продуктивността на всяка една ферма.

Следващият репортаж ще ни отведе в златна Добруджа. А тя в последно време става все по-лилава, поради повишения интерес към производството на лавандула. Вижте как един предприемач от Генерал Тошево е решил проблема си с агротехниката, нужна му за отглеждането на маслодайната култура.

Едно пътуване зад граница ще ни заведе на един от най-вълнуващите празници в Унгария - Денят на Свети Ищван – първи крал и основател на държавата. Специален гост на събитието беше националната асоциация по коневъдство.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.