Гледайте АГРО ТВ и през този уикенд! 

Акценти в програмата

Събота сутрин отново започва със "Земеделие на фокус". Цифровизация на земеделието – мисията става задължителна в следващата ОСП. Какви са въпросителните у нас? Стратегията е в режим на обществено обсъждане – затова гледайте, мислете и питайте – в поредното издание на предаването.

Набелязаха мерки срещу африканската чума по свинете в Добричка област. И още - работата по проекта на Закона за земята ще започне отново. Тези и още теми очаквайте в Седмичния обзор този уикенд.

Намаляването на заетостта в световен мащаб е от 40% до 25%. В числово измерение това е около 1 млрд. заети до 900 млн. само за 17 години. Гледайте втората част от Агротемата на Мирела Спасова тази събота.

А в неделната Агротема ще ви покажем най-интересното от селскостопанското изложения в Пловдив. Форумът събира на едно място агробизнес, наука и земеделски стопани. 
Обречено ли е овцевъдството у нас на провал? Върху този въпрос разсъждава Валентина Спасова с съботния си коментар.

Регионите и пространствените диспропорции в страната. Малките общини и шансовете им по Европейските програми.  Не пропускайте предаването "Говори България" с водещ Ваня Манолова.

Стратегия за цифровизация на земеделието и селските райони. Експертното представяне на проекта от Светлана Боянова. Гледайте „Брюксел в превод“.
 
Приятен уикенд с АГРО ТВ! 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.