Гледайте АГРО ТВ и този уикенд!

Акценти в програмата

Търсачи на трюфели от региона на Исперих разкриват тайните на занаята. Как се обучават кучета, защо в сектора се говори за война – не пропускайте предаването „Земеделие на фокус“.

Следва Агрофорум. Там ще видите:  Тенденции в хлебопроизводството и проблеми в бранша. И още: Как да спечелим от царевицата?

В Седмичния обзор тази седмица очаквайте: Фермери протестираха - ще има нов зам.-министър за секторите плодове, зеленчуци и биопроизводство. Също - агроведомството отпуска европейски пари за безплатни курсове по агрономство и ветеринарна медицина.  

Ден преди Великден - прочит на знаците прави доцент Петя Банкова от Института за етнология и фолклористика към Българската академия на науките. Гледайте съботната Агротема.  

Българският дух и автентичните занаяти, съхранени през вековете разкрива Архитектурно- етнографския музей Етър. Не пропукайте Агротемата в неделя. 

Как да опазим автохтонната балканска пастърва- разказват младите рибожъди и еколози от 1500 метра надморска височина над Батак. Не пропускайте предаването "Говори България".

Традиционният форум в Брюксел за бъдещето на земеделието. Галина Пейчева - млад фермер присъства там. Кои са горещите дискусии? Гледайте "Брюксел в превод" с водещ Валя Спасова тази неделя. 

Приятен уикенд с Агро ТВ!