1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Голяма част от тютюнопроизводителите в Гоцеделчевско не са получили обещаните национални доплащания

Голяма част от тютюнопроизводителите в Гоцеделчевско не са получили обещаните национални доплащания

Най-често причините за неизплащането на парите са технически

Голяма част от тютюнопроизводителите в Гоцеделчевско не са получили обещаните национални доплащания за референтния период от 2007 до 2009 година. Това съобщи за  тютюнопроизводителят Иван Сабахлъков, цитиран от радио  „Фокус”.

Той посочи, че хората са се оплаквали за това в общинските служби „Земеделие и гори”, но оттам не знаят къде да ги насочат. „30-40% от тютюнопроизодителите не са получили средствата. Всеки ден ми звънят по 10-15 души с молба за помощ, тъй като компетентните институции не правят нищо по въпроса”, категоричен бе Сабахлъков.

Най-често причините за неизплащането на парите са технически – объркани букви от имена или цифри от ЕГН-та при различни документи във Фонд „Земеделие”. „Мислили сме да изпратим и колективно писмо до министъра на земеделието и храните, но нали знаете какво означават в България тези писма – някой службогонец ще го погледне и просто ще го остави отстрани на бюрото. Така ще се чака отговор до безкрай, а август месец трябва да получим парите от следващия транш”, каза Сабахлъков.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.