1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Great Plains моделите на Simba разкриха големия си потенциал в САЩ

Great Plains моделите на Simba разкриха големия си потенциал в САЩ

С тях бяха направени полеви тестове в няколко ферми

Избрани модели Simba на Great Plains показаха невероятни резултати при полеви тестове във ферми в щата Уисконсин, САЩ – регион, в който условията за земеделие са близки до тези в Европа.

Моделите Simba DTX, Simba SL и Simba X-Press са били пуснати в действие в голям брой ферми из щата Уисконсин и присъстващите на тестовете са останали изумени от работата им на полето, споделя Дейвид Холмс, директор продажби за Великобритания. И трите машини се представили изключително добре. В първата ферма моделът DTX, с работна дълбочина 25 см и 75 мм дискове, е пуснат с цел да подготви утъпканата почва, да я размеси с животинска тор, като по този начин почвата бива защитена от ерозия и вредни климатични влияния.

В следващата ферма беше пуснат в действие моделът Simba SL с дълбочина на почвообработкта от 20 см и с 50 мм дискове. X-Press моделът също не остъпи на предните две машини, като той демонстрира отлично нарязване на остатъци от царевица.

Важно е да се отбележи, че моделите на Great Plains предлагат самообновяваща се защита на работните органи, което е важна характеристика за множеството фермери, които имат проблем с обработването на каменисти почви.

При всички случаи, намаляването на броя минавания върху почвата, като в същото време се разрешават и технически проблеми, които биха могли да възникнат при работа на полето, са характерстики, с които собствениците на машини Simba на Great Plains се гордеят.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.